Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
ForumPortalKërkoRegjistrohuidentifikimi
kemi kaluar ne www.ofm-albanian.tk` BYE BYE [ D H G ]


 

 Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit

Shko poshtë 
Shko tek faqja : 1, 2, 3  Next
AutoriMesazh
baRchee.
WebMaster & HacKer
WebMaster & HacKer
baRchee.

Posts : 969
Join date : 09/07/2009
Age : 27
Location : Podujeva
Hobi Hobi : Nxënës/Futbolli

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeFri Jul 10, 2009 4:57 pm

Agjerimi - Shtylla e trete e Islamit
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://llapi-forum.tk
Aidzz
Antar 10%
Antar 10%
Aidzz

Posts : 48
Join date : 10/07/2009
Age : 25
Location : Podujeve
Hobi Hobi : Football

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeFri Jul 10, 2009 5:02 pm

Argjermi edhe i Domosdoshem te Argjerohet per Te Gjith ata Qe nk jane Te semure
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.barafranca.com
alban*
Fillestar
Fillestar
alban*

Posts : 16
Join date : 10/07/2009
Location : podujeve-gerdoc
Hobi Hobi : student

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: alban*   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeFri Jul 10, 2009 10:32 pm

19. Nata e KadritVlera e saj është madhështore, për atë se kjo natë ka dëshmuar zbritjen e Kuranit, i cili e drejton të kapurin për të në rrugën e krenarisë e nderit, dhe e ngre atë në vendet e lavdisë e përjetësisë.

Ummeti Islam, i cili pason Sunnetin e të Dërguarit të tij hap pas hapi, nuk ngre flamuj në këtë natë dhe as harqet për të gëzuar, por ai garon në ngjalljen e kësaj nate me namaz e adhurim, me besim e shpresë për shpërblim nga Allahu.

Në vijim, vëlla musliman, po përmendim ajetet Kuranore dhe hadithet profetike që kanë të bëjnë me këtë natë:1. Vlera e saj:Mjafton për vlerën e natës së Kadrit fakti se ajo është më e mirë se një mijë muaj. Allahu i Lartëmadhëruar thotë: "Ne e zbritëm atë (Kuranin) në natën e Kadrit. E ç'të bëri ty të dish se ç'është nata e Kadrit? Nata e Kadrit është më e vlefshme se një mijë muaj! Me lejen e Zotit të tyre, në të zbresin engjëjt dhe shpirti (Xhibrili) me të gjitha vendimet. Ajo (që përcakton Zoti) është paqe deri në agim të mëngjesit." [El Kadr:1-5].

Në këtë natë vendoset çdo çështje e Vullnetit dhe urdhëresave (për vitin e ardhshëm). Allahu në Kuran thotë: "Ne e zbritëm atë në një natë të bekuar (në natën e begatshme të Kadrit). Vërtet që Ne gjithnjë po këshillojmë. Këtë natë vendoset çdo çështje e Vullnetit dhe urdhëresave. Urdhër i përcaktuar nga Vetë Ne. S'ka dyshim se Ne dërguam të Dërguar. (E zbritëm) Si Mëshirë nga Zoti yt; Ai është Gjithëdëgjuesi, i Gjithëdijshmi." [Duhan: 3-6].2. Koha e Natës së Kadrit:Është transmetuar nga i Dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) se ajo natë është nata e njëzetë e një, apo e njëzetë e tre, apo e njëzetë e pestë, apo e njëzetë e shtatë, apo e njëzetë e nëntë, apo nata e fundit e Ramazanit.[1]

Imam Shafiu (Allahu e mëshiroftë!) thotë: "Sipas mendimit tim, e Allahu e di më së miri, i Dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) përgjigjej në varësi të pyetjes që i drejtohej. Dikush p.sh. i thoshte: A t'a ruajmë atë në filan natë? Ai përgjigjej: Ruajeni në këtë natë."[2]

Fjala më dominuese është se Nata e Kadrit është një nga netët e dhjetëditëshit të fundit të Ramazanit dhe për këtë argumenton edhe hadithi të cilin e transmeton Aisheja (Allahu qoftë i kënaqur prej saj!) se: "I Dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) në dhjetëditëshin e fundit të Ramazanit thoshte: Kërkojeni Natën e Kadrit në netët teke të dhjetëditëshit të fundit të Ramazanit."[3]

Nëse njeriu dobësohet dhe nuk mundet, së paku të mos dorëzohet në shtatë netët e fundit, për shkak të hadithit që është transmetuar nga Ibën Umeri i cili ka thënë: I Dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: "Kërkojeni atë në dhjetëshin e fundit, e nëse dikush nga ju dobësohet apo i rëndohet gjendja, së paku të mos dorëzohet në shtatë të mbeturat."[4]

Ky hadith sqaron edhe fjalën tij (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) që thotë: "Po shoh se ëndërrat tuaja janë përputhur me njëra-tjetrën, kështu që kush dëshiron t'a kërkojë atë (Natën e Kadrit), t'a kërkojë në shtatë netët e fundit (të Ramazanit)."[5]

Dhe ajo që është e njohur në Sunnet, është se njohja e kësaj nate është ngritur (e paditur) për shkak se njerzit u grindën, siç transmeton Ubadetu ibën es Samit (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) se ka thënë: "I Dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) doli në natën e Kadrit dhe pa dy burra prej muslimanëve që po grindeshin me njëri-tjetrin. Atëherë ai tha: "Unë dola që t'ju njoftoj për natën e Kadrit, mirëpo filani dhe filani u grindën, e për këtë shkak ajo u ngrit (njohja e saj u fsheh), e ndoshta kjo ka qenë më e mirë për ju. Megjithatë, ju kërkojeni atë në nëntëshin, shtatëshin, dhe pesëshin (e fundit) - ndërsa në një transmetim tjetër thuhet: në shtatëshin, nëntëshin dhe pesëshin-."[6]

Vërejtje:

Janë transmetuar disa hadithe që na orientojnë në atë se nata e Kadrit është në dhjetëshin e fundit të Rmazanit, ndërsa në disa hadithe të tjera thuhet se ajo është në netët teke të dhjetëshit të fundit. Të parët janë përgjithësues ndërsa të dytët të posaçëm, e siç dihet; e posaçmja paraprihet ndaj të përgjithëshmes.

Pastaj kanë ardhur hadithe që na orientojnë në atë se ajo natë është në shtatë netët e mbetura nga Ramazani, por kjo është e kufizuar me pamundësinë dhe dobësinë, kështu që nuk shkakton ndonjë problem.

Kështu kemi harmonizim të haditheve e jo kundërshtim mes tyre, përputhje e jo ndarje.

Si përfundim, muslimani duhet ta kërkojë natën e Kadrit në netët teke të dhjetëshit të fundit të Ramazanit: natën e njëzetë e një, e njëzetë e tre, e njëzetë e pesë, e njëzetë e shtatë dhe e njëzetë e nëntë. E nëse dobësohet apo nuk ka mundësi në kërkimin e saj, atëherë t'a kërkojë në shtatëshin e mbetur nga Ramazani: natën e njëzetë e pestë, të njëzetë e shtatë dhe të njëzetë e nëntë. E Allahu e di më së miri.3. Si e kërkon muslimani Natën e Kadrit?

Kjo natë është nata më e bekuar. Personi që e humb atë, vërtet ka humbur një të mirë të madhe, e nuk ka mundësi me e humb atë, veçse i ndaluari prej saj. Për këtë shkak, kërkohet nga muslimani i cili përpiqet t'i bindet Allahut, që t'a ngjallë këtë natë dhe ta kalojë atë në adhurim dhe kërkim të shpërblimit të madh të saj. Nëse ai e bën këtë, atij i fallen të gjitha mëkatet e mëparshme.

I Dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) thotë: "Kushdo që fal namaz të natës në natën e Kadrit, me Iman (besim të fortë) dhe duke kërkuar shpërblimin, atij do t’i falen të gjitha mëkatet e mëparshme."[7]

Po ashtu, është e rekomandueshme të shtohen lutjet në këtë natë. Aisha (Allahu qoftë i kënaqur prej saj!) transmeton se ajo kishte pyetur të Dërguarin e Allahut, (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!): "O i Dërguari i Allahut! Sikur unë t'a dija se cila ishte Nata e Kadrit, si të lutesha në të?

Thuaj: "Allahume inneke afuun tuhibbul afua fe afu ani" – O Allah! Ti je Falës dhe e do faljen, pra më fal mua!"[8]

Vëlla, Allahu të dhëntë të mira dhe të mundësoftë në bindjen ndaj Tij, e mësove tashmë se çfarë nate është kjo natë, kështu që ngjalle atë me adhurim dhe largim nga gruaja (nga marrëdhëniet intime) dhe urdhëro familjen tënde për këtë. Shtoji adhurimet në të.

Aisheja (Allahu qoftë i kënaqur prej saj!) thotë: "Kur fillonin të dhjetat [e fundit të Ramazanit], Pejgamberi (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) e shtrëngonte izarin e tij[9], e kalonte tërë natën zgjuar [në namaz] dhe e zgjonte familjen e tij."[10]

Transmetohet gjithashtu nga Aisha (Allahu qoftë i kënaqur prej saj!) se ka thënë: "I dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) përpiqej më shumë [në adhurim] në dhjetë netët e fundit (të Ramazanit) sesa në çdo natë tjetër."[11]

4. Shenjat e kësaj nate:[12]

Dije, o ti rob rrespektues, Allahu të ndihmoftë e të përkrahtë me Ndihmën e Tij, se i Dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) e ka përshkruar me disa cilësi mëngjesin e natës se kadrit, me qëllim që muslimani ta dijë se cila natë është ajo:

Transmeton Ubej (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!), se i Dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: "Mengjesin e natës se Kadrit, dielli lind pa rrezatim, sikur të ishte tas, derisa të ngrihet lart."[13]

Ebu Hurejra (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) thotë: Përmendëm një herë Natën e Kadrit te i Dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) dhe ai tha: "Cili nga ju e kujton hënën kur lind? Kur është në formën e gjysmës së koshit?"[14]

Ibën Abasi (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) transmeton se i Dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: "Nata e Kadrit është natë bujare, e lirshme, as e nxehtë e as e ftohtë. Në mëngjesin e saj dielli lind i dobët dhe me ngjyrë të kuqe."[15]
Mbrapsht në krye Shko poshtë
FLo0rI
Administrator
Administrator
FLo0rI

Posts : 4764
Join date : 09/07/2009
Age : 26
Location : n'Anfield Road
Hobi Hobi : Nxenes/Futboll

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeFri Jul 10, 2009 10:33 pm

un wolla hale se kom agjeru ramazanin veq kto ditet kryesore qe jon i kom agjeru nja 10 gjithsej mdoket
Mbrapsht në krye Shko poshtë
leoneta
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
leoneta

Posts : 1018
Join date : 12/07/2009
Location : Podujeva

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: leoneta   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeWed Jul 15, 2009 9:33 am

Agjërimi: “Nuk ka asnjë rob që agjëron një ditë për hir të Allahut të Madhërishëm, përveçse ta ketë larguar Allahu atë për shkak të asaj dite nga Zjarri shtatëdhjetë vjeshta (vite).” Buhari (35/6) Muslimi (1153)
39. Agjërimi i tri ditëve nga çdo muaj: “Agjërimi i tri ditëve nga çdo muaj është (sikur) agjërimi i tërë kohës.” Buhari (192/4) Muslimi (1159)
40. Agjërimi i muajit Ramazan: “Kush agjëron muajin e Ramazanit me iman të plotë dhe me parallogaritje për shpërblimin e tij, i është falur atij çka ka bërë më herët prej mëkateve.” Buhari (221/4) Muslimi (760)
dhe vazhdon ende ,dhe dergone kete tek personat qe i keni ne adresen tuaj .INSHALLA ALL-LLAHU JU shperblen per qdo te mir qe beni per hire te tij ...
Mbrapsht në krye Shko poshtë
veranda
Fillestar
Fillestar
veranda

Posts : 23
Join date : 20/07/2009

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeTue Jul 21, 2009 3:38 pm

qdo mysliman duhet te agjeroj sepse e ka obligim ndaj allahu gjeleshaehu
Mbrapsht në krye Shko poshtë
behar
Antar 10%
Antar 10%
behar

Posts : 64
Join date : 16/07/2009

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeThu Jul 23, 2009 11:01 pm

juu antart e forumitqa jeni en moshen 14 vjeqare nisnja sivjet me agjeru
Mbrapsht në krye Shko poshtë
gent
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
gent

Posts : 1183
Join date : 16/07/2009
Age : 27
Location : Podujeva

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeThu Aug 06, 2009 10:31 pm

nuk ka lidhe sa vjeti i ki po peri kure bahet obligim??
Mbrapsht në krye Shko poshtë
gent
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
gent

Posts : 1183
Join date : 16/07/2009
Age : 27
Location : Podujeva

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeFri Aug 07, 2009 12:10 am

Ramazani eshte muaj i agjerimit ne mbare boten islam. Ky eshte ibadet shpirtror , i cili te besimtaret shton durimin dhe forcon trupin , duke i bere atij te mundshme qe te sundoj kerkesat e tij te brendshme dhe te qendroj i paluhatshem para veshtirsive te ndryshme qe munde tiu sjell jeta. Perveq kesaj , nga agjerimi kemi dobi edhe ne aspektin shendetsor sepse nje numer i madhe i semurve , sherim te vetem kaen dijeten , ose me mire te themi agjerimin. Gjate agjerimit edhe lukthi , i cili gjate ter vitit ka vepruar pa nderprerje , ka nje lloj pushimi-riparimi, Me kete i mundsohet atij qe funksionin e vet ne te ardhemen ta kryej ne menyre te persosur dhe me efikase. Agjerimi behet duke iu shmangur ushqimit dhe pijeve te gjitha njelloj , si dhe mardhenjeve intime , qe nga mengjesi e deri pas perendimit te diellit apo me mire te themi mas ngrenjes se iftarit , pra nga syfyri gjeri ne iftar nuk lejohet , por lejohet prej iftarit gjeri ne syfyr.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
baRchee.
WebMaster & HacKer
WebMaster & HacKer
baRchee.

Posts : 969
Join date : 09/07/2009
Age : 27
Location : Podujeva
Hobi Hobi : Nxënës/Futbolli

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeFri Aug 07, 2009 12:12 am

Gent t'lutem shko prezantohu ?

Me Respekt Fatbardh Blakqori
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://llapi-forum.tk
donaa
PrincesS
PrincesS
donaa

Posts : 1371
Join date : 11/08/2009

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeWed Aug 19, 2009 5:25 pm

poo ramzani eshte muaji i shenjt duhet te gjith ne muslimanet te agjeroj per hir te allahut e allahu ju ndihmon juve
Mbrapsht në krye Shko poshtë
gent
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
gent

Posts : 1183
Join date : 16/07/2009
Age : 27
Location : Podujeva

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeWed Aug 19, 2009 5:50 pm

Kushe nuk e ka njetin e forte ne kite Ramazane une mendoj qi nuk ka me mujte me axheru?
Mbrapsht në krye Shko poshtë
donaa
PrincesS
PrincesS
donaa

Posts : 1371
Join date : 11/08/2009

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeWed Aug 19, 2009 6:42 pm

valla filloja me zemer se ki me agjeru e s ki me ni bile
Mbrapsht në krye Shko poshtë
gent
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
gent

Posts : 1183
Join date : 16/07/2009
Age : 27
Location : Podujeva

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeWed Aug 19, 2009 7:23 pm

allahu ma ndihmofte se veshtire eshte ?
Mbrapsht në krye Shko poshtë
leoneta
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
leoneta

Posts : 1018
Join date : 12/07/2009
Location : Podujeva

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeWed Aug 19, 2009 10:14 pm

po me ndihmen e allahut do e kalojm kete muaj te shenjet te ramazanit edhe ishalla zoti naj bon kabull agjerimin edhe ishalla qdo musliman e kthen ne rrugen e drejt ne rrugen e zotit ALLAHU na meshiroft
Mbrapsht në krye Shko poshtë
gent
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
gent

Posts : 1183
Join date : 16/07/2009
Age : 27
Location : Podujeva

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeWed Aug 19, 2009 10:18 pm

Amin?{edhe shtone namazin , nese nuk jeni fale fillonu me u fale se Zoti e do te pastertin ne Ramazan dhe pendohuni edhe nese falni se nuk ka njeri pa gabime}
Mbrapsht në krye Shko poshtë
donaa
PrincesS
PrincesS
donaa

Posts : 1371
Join date : 11/08/2009

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeThu Aug 20, 2009 10:03 am

popo zoti na ndihmoft se ishala mir do e kaljom me ramazan
Mbrapsht në krye Shko poshtë
gent
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
gent

Posts : 1183
Join date : 16/07/2009
Age : 27
Location : Podujeva

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeThu Aug 20, 2009 10:46 am

ishalla?
Mbrapsht në krye Shko poshtë
leoneta
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
leoneta

Posts : 1018
Join date : 12/07/2009
Location : Podujeva

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeThu Aug 20, 2009 4:03 pm

lexone esht e rendesishme
Shfrytëzojeni këtë muaj para se të shkojë pa e kuptuar, sepse nëse do të tregoheni të pakujdesshëm, të jeni të sigurt se në fundin e tij keni për t’u penduar!
Edhe pak ditë kanë mbetur dhe do të vijë një mysafir i rrallë dhe shumë i rëndësishëm për të cilin duhet të përgatitemi. Duhet të ngrihet vetëdija jonë që kur vjen ky mysafir-Ramazani ta presim me ambicie të larta, duhet të jemi seriozë dhe ta shfrytëzojmë këtë muaj të bekuar deri në maksimum, që në fund të dalim fitimtarë.
Andaj duhet prej tash që të përgatitemi për të, e që gara të mos na zë gafila-të hutuar.

Sahabët e tabiinët janë përgatitur gjashtë muaj para Ramazanit për këtë muaj të bekuar. Transmetohet se ata gjashtë muaj kanë bërë dua pas Ramazanit t’iu pranohet ai, ndërsa gjashtë muaj para Ramazanit kanë bërë dua që ta arrijnë këtë muaj. Njohja e muajit të Ramazanit dhe pozitës së tij na ndihmon dhe na bën të mundur që të përfitojmë më tepër mëshirë dhe mirësi në këtë muaj. Gjatë ditëve dhe netëve të Ramazanit ­çdo njëri mundohet që të gjej ndonjë rrugë dhe mënyrë për t’iu afruar Zotit. Andaj mos lejo që ky Ramazan të vjen e të shkojë si Ramazanat e tjerë, por vetëdijesohu se po vjen si një rast shumë i mirë për ty, për faljen e mëkateve. Ai që do të hyjë në Ramazan, që t’i falen gjynahet, duhet prej tash të jetë i përgatitur. Ibnul Kajimi ka thënë: “Ke kujdes prej dy gjërave:
1. Ke kujdes kur të vjen obligimi i kohës së caktuar që të mos gjejë ty të papërgatitur (Ruaju se po vjen Ramazani e po të gjen ty të papërgatitur, ruaju që kur vjen namazi të mos i kesh mendtë tjetër kund)

2. Që ta refuzosh urdhrin herën e parë. (Të vjen hadithi apo ajeti e ti e refuzon. Pranoje menjëherë ngase nuk e din se a do të vdesësh e nuk të vjen mundësia më ta pranosh)

Ai i cili hyn në ibadet i papërgatitur e godasin dy dënime:
1. plogështia për kryerjen e atij ibadeti dhe
2. përtacia për ta kryer atë ibadet.

Si të përgatitemi për këtë muaj

1. Të tregosh pendim kualitativ (nga mëkatet, nga mënyra e jetesës, nga humbja e kohës, për gjumin e tepruar, për ndejat e tepruara, nga gjuha dhe sherri i saj posaçërisht në Ramazan, të penduarit nga përtacia dhe dembelizmi, etj.)
2. Ta ngadalësosh ritmin e jetës. Ngadalësoje prej tash shpejtësinë e dynjasë, fillo t’i reduktosh vizitat që i ke pasur, punët e shtëpisë, obligimet, provimet, mundësisht lirohu nga obligimet e dynjasë ngase kjo është kohë e veçimit me Allahun që ta shfrytëzosh dhuratën që ta ka dhënë Allahu)
3. Fillo prej tash namazin e natës ngase në Ramazan duhet bërë garë e jo ushtrime. Prej tash fillo ta ushtrosh gjuhën për dhikër, në mënyrë që në Ramazan ta shtosh atë. Fillo të lexosh Kur’an. Çdo ibadet filloje që tani!

O robër të Zotit, ejani dhe merrni pjesë në garën hyjnore! Në garën që askush nuk do të mbetet pa shpërblim, por gjithkush do të shpërblehet me aq sa meriton.
Ejani, o njerëz, të ulemi në shtëpinë e madhërishme të Zotit dhe trupin ta mbushim me mëshirë hyjnore!

Ditët e muajit Ramazan janë shumë të kufizuara. Sa shumë janë ata njerëz që e humbin muajin e Ramazanit pa përfituar asgjë për vetveten. Tani për ta përgatitur vetveten për këtë muaj duhet të kthehemi në urdhëresat dhe këshillat e të Dërguarit Muhamed, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, i cili në hadithet e tij na këshillon për programe të mira për këtë muaj të shenjtë. I humbur është ai që nuk përfiton dhe nuk lutet në këtë muaj. Me urinë dhe etjen në këtë muaj përkujtoni Ditën e Gjykimit kur do të jeni të etur dhe të uritur.
U jepni lëmoshë të varfërve dhe nevojtarëve! Nderoni më të vjetrit dhe mëshironi të vegjlit tuaj!

O njerëz, çdo njëri nga ju që e përmirëson edukatën e tij në këtë muaj do ta ketë shumë lehtë të kalojë në urën e Siratit, në ditën kur dridhen hapat e të gjithëve.
O njerëz, në këtë muaj hapen dyert e parajsës. Kështu që nga Zoti juaj kërkoni që të mos ua mbyllë këto dyer, kurse në anën tjetër do të mbyllen dyert e djajve dhe kërkoni nga Zoti që të mos i hap këto dyer për ju!
Shfrytëzoni çdo moment që ta adhuroni Zotin dhe të përfitoni që të bëheni më të devotshëm dhe më të moralshëm! Sepse nuk dihet se a do të jeni gjallë vitin e ardhshëm që t’i përmirësoni gabimet tuaja.
Aliu, Allahu qoftë i kënaqur me të, lidhur me muajin e Ramazanit ka thënë: “Ka ardhur muaji i Ramazanit, shtoni lutjet dhe kërkoni ndjesë shumë nga Zoti! Ngase lutjet dhe duatë largojnë nga ju fatkeqësitë, kurse kërkimi i ndjesës apo istigfari iu largon nga mëkatet.”

Inshallah, Zoti na mundëson që edhe ne të kemi nderin dhe rastin të ndodhemi në mesin e atyre agjëruesve të pastër dhe të përfitojmë nga mirësitë dhe kënaqësitë e këtij muaji të bekuar në mënyrë që të mos humbim shpërblimin e agjërimit!

Vërejtje:
Cili është roli i gruas në muajin e Ramazanit? Mos vallë i gjithë mundi i saj duhet të jetë në artin e gatimit? Çfarë ka punuar ajo për Krijuesin e saj në këtë muaj? JO. Mos të jetë angazhimi yt kryesor arti i gatimit, por të jetë: dhikri, leximi i Kuranit, namazi i natës e ibadetet e tjera.Shfrytëzojeni këtë muaj para se të shkojë pa e kuptuar, sepse nëse do të tregoheni të pakujdesshëm, të jeni të
Mbrapsht në krye Shko poshtë
gent
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
gent

Posts : 1183
Join date : 16/07/2009
Age : 27
Location : Podujeva

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeFri Aug 21, 2009 11:37 am

ALL-LLAHU te shperblefte me te mirat e ti?
Mbrapsht në krye Shko poshtë
donaa
PrincesS
PrincesS
donaa

Posts : 1371
Join date : 11/08/2009

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeFri Aug 21, 2009 11:38 am

amin ishalla krejtve
Mbrapsht në krye Shko poshtë
FLo0rI
Administrator
Administrator
FLo0rI

Posts : 4764
Join date : 09/07/2009
Age : 26
Location : n'Anfield Road
Hobi Hobi : Nxenes/Futboll

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeFri Aug 21, 2009 1:06 pm

Zoti jua lehtsoft agjerimin te gjtih muslimavne ne mbar boten
Mbrapsht në krye Shko poshtë
baRchee.
WebMaster & HacKer
WebMaster & HacKer
baRchee.

Posts : 969
Join date : 09/07/2009
Age : 27
Location : Podujeva
Hobi Hobi : Nxënës/Futbolli

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeSat Aug 22, 2009 12:04 am

Urime Ramazani , agjerim t'leht All-llahu ju shperbleft me te mirat e ti
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://llapi-forum.tk
gent
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
gent

Posts : 1183
Join date : 16/07/2009
Age : 27
Location : Podujeva

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeSat Aug 22, 2009 6:26 pm

Amin edhe ty?
Mbrapsht në krye Shko poshtë
donaa
PrincesS
PrincesS
donaa

Posts : 1371
Join date : 11/08/2009

Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitimeSat Aug 22, 2009 8:11 pm

qyhs po ja kaloni me agjerim
Mbrapsht në krye Shko poshtë
Sponsored content
Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Empty
MesazhTitulli: Re: Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit   Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit Icon_minitime

Mbrapsht në krye Shko poshtë
 
Agjërimi - Shtylla e tretë e Islamit
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 3Shko tek faqja : 1, 2, 3  Next

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
 :: Kultura Shqiptare :: Forumi Islam-
Kërce tek: